אני אוהב/ת לאכול!

אוכל זו אחת ההנאות הגדולות שלי, וחשוב לי שהתפריט שלי יהיה מגוון ועשיר. איך אפשר להנות מהחיים כשבולסים רק חסה ונבטים כל היום?

eatמעַבר לטבעונות הוא הרבה דברים, אך הוא בשום פנים ואופן לא ויתור על ההנאה והכיף של לאכול, על ארוחות עשירות, על חוויות קולינריות חדשות, על הכיף של בישול או של אכילה בחוץ, על האפשרות לנעוץ שיניים במאכל עסיסי, ועל כל מה שגורם ללקק את השפתיים. כל ההנאות האלה הן חלק מתזונה טבעונית.
לפעמים יש אפילו רושם שמעבר לטבעונות הוא הבחירה הנהנתנית ביותר, שאנשים עושים בנימוק שזה למען בעלי-החיים או כדור הארץ. מי שמגיע לארוחה קהילתית של טבעונים, או מצותת להם בזמן שהם מחליפים מתכונים או חוויות ממסעדה טבעונית חדשה, עשוי לתהות: האם לא מדובר פשוט באנשים נהנתניים, שמכורים לאוכל טוב, אבל מסווים את התחביב הזה שלהם באמירות על תיקון עולם?

גם אם המניעים שלך לנקות את הבשר מהתפריט הם אלטרואיסטיים, אין צורך להיגמל מהנהנתנות. עולם התזונה מהצומח הוא עשיר ומגוון, וההיפטרות מבשר יכולה להפוך למסע של גילוי טעמים וניחוחות חדשים.

קיראו עוד

36.jpg
המיתוס לפיו בעקבות המעבר לצמחונות מגוון המזונות, צורות הבישול או המתכונים מצטמצם, נבדק בסקר שנערך בקרב 1493 איש בישראל. נמצא שעבור רוב מכריע של שלושה רבעים מהנסקרים, הנחה זו אינה נכונה. למעשה, עבור כמעט 50% מהאנשים מגוון המאכלים גדל. (עבור 24.5% מהנסקרים מבחר המזונות והמתכונים נשאר אותו הדבר, עבור 26.8% הוא הצטמצם, ועבור  48.8% – אחוז כמעט כפול – הוא התרחב).
ההסבר לכך טמון בעובדה, שעבור אנשים רבים ההחלטה לצרוך פחות בשר (או להיפטר ממנו לגמרי) מובילה למסע של גילוי טעמים, ניחוחות וצורות בישול חדשים, שהם לא היו מודעים אליהם קודם. כפי שמסביר אתר ynet: “אם ננסה להרכיב רשימה של המאכלים שאנחנו אוכלים, נגלה שרוב הזמן, רובנו אוכלים פחות או יותר את אותם הדברים. מתוך עשרות אלפי המוצרים המקיפים אותנו, רובנו דבקים לרוב באותם עשרות מוצרים מוכרים ולעוסים היטב." ולכן אנשים מגלים שדווקא ההיפטרות מבשר מובילה "להרחבת התפריט ולגילוי עולמות קולינריים עשירים ומגוונים בהרבה משהכירו בעבר". ("שני צמחוני: השינוי מתחיל בצלחת", ynet  ידיעות אחרונות, 2.8.10)