דברים שלא ידעת על שינוי בתזונה
בחירות תזונתיות הן לא "הכל או לא כלום".
אם מדאיגה אותנו המחשבה שאולי בכך שאנחנו צורכים מוצרים שמופקים מבעלי-חיים אנחנו פוגעים בהם, ואנחנו חושבים שאם ננסה את הכיוון הטבעוני זה עשוי לגרום לנו להרגיש טוב יותר… ואם יש מאכל לא-טבעוני אחד או שניים שחביבים עלינו במיוחד ויהיה לא קל להתנתק מהם, או הזדמנויות מסויימות שבהם אכילת בשר מהנה במיוחד (כמו ארוחות שבת)… אז למה לא לעבור לכמעט-טבעונות? לנקות את רוב המוצרים שאנחנו מרגישים איתם לא בנוח מהתפריט, אבל להישאר (לפחות בינתיים) עם אותם מאכלים שאנחנו קשורים אליהם במיוחד?
ניתן להמשיך להנות מהמאכלים האהובים עלינו, בגירסאות צמחוניות וטבעוניות שלהם.

שוק מקבילי הבשר והחלב מהצומח הוא עשיר ומגוון. יש בו מוצרים מוצלחים פחות ומוצרים מוצלחים מאוד. ניתן למצוא גירסא צמחונית או טבעונית כמעט לכל מאכל בשרי או חלבי שחביבים עלינו. למה לוותר על הטעם של שניצל, המבורגר או גבינה צהובה, כשאפשר לאכול אותם מבלי להכניס לגוף כולסטרול ושומן רווי? הנקניק או השווארמה מן הצומח טעימים אפילו יותר בגלל הידיעה שאין בהם את שאריות האנטיביוטיקה, ההורמונים והזבל התעשייתי שנוהגים להלעיט בהם פרות, תרנגולות ודגים, ומגיעים אחר-כך לצלחת שלנו. קיראו עוד
שיפור התזונה יכול להיות הזדמנות לשיפור החיים בכלל.

אפשר לעבור לטבעונות מבלי לעשות שינוי גדול בהרגלי החיים, אבל המעבר יכול גם להיות הזדמנות נפלאה להכיר מאכלים חדשים, להתחיל לאכול בריא יותר, לנסות מקומות חדשים לאכול בהם, ואפילו הזדמנות ללמוד לבשל או לשכלל את כישורי הבישול שלנו.
טבעונות הופכת למספקת, נעימה וטעימה יותר ככל שמתמידים איתה.
לאחר תקופת ההתחלה, תחושת המגבלה על התפריט, אם היא קיימת, הופכת לזניחה. אם ישנם מאכלים שבשום אופן לא מצאנו להם גירסא טבעונית, ואנחנו מוציאים אותם מהתפריט, בוודאי נשכח פשוט את הטעם שלהם תוך מספר חודשים – כמו שקורה לרוב הגדול של האנשים שמשתחררים מבשר. המשיכה לבשר ולמוצרים מהחי הולכת ונעלמת עם הזמן. יש מי שממש מפסיקים לסווג בשר כאוכל, ויש כאלה שאפילו נגעלים ממנו. קיראו עוד
כל שינוי הרגלים דורש זמן. ניתן להפוך את תקופת ההסתגלות לפשוטה יותר על ידי החלטה לקחת את שיפור התזונה שלנו צעד-צעד, בדיוק בקצב ובמידה שמתאימים לנו. קיראו עוד
אחרי מספר חודשים ללא בשר, נרגיש בריאים יותר, כבדים פחות, ונחוש איך הגוף התנקה מכל הרעלים והפסולת שיש בבשר.
לצלול לתוך עולם חדש של טעמים.
ההתייחסות אל טבעונות כתזונה דלה נובעת מהמחשבה שאם בארוחת צהריים ממוצעת אני אוכל שניצל ואורז, מעבר לטבעונות יהיה להוציא את השניצל ולהישאר רק עם האורז. למען האמת, רוב מי שנפטרים מבשר מגלים שמגוון המאכלים שהם נוהגים לאכול מתרחב, ולא מצטמצם. השפע הוא בלתי נדלה. שינוי התזונה נותן לנו את הדחיפה הנחוצה לחקור את עולם התזונה מהצומח, ולצאת למסע של גילוי מתכונים, מסעדות ומוצרים חדשים, מסקרנים ומענגים. הדרך לטבעונות שזורה במאכלים מוכרים וטובים ובהפתעות שידגדגו לנו את בלוטות הטעם. וזה טעים… קיראו עוד