נערים רבים שהחליטו שהם לא מוכנים לאכול יותר חיות מתות גילו שזה לא מוצא חן בעיני ההורים שלהם. לכאורה זה מוזר: למה שההורים שלי יתנגדו למשהו טוב שאני רוצה לעשות, משהו שמראה על אכפתיות מהסביבה שלי ומאחרים?
לפעמים זה סתם כי כל דבר שאני עושה לא מוצא חן בעיניהם. אבל לפעמים יש להם סיבות טובות לכך, או לפחות טובות בעיניהם.
צריך לבקש מההורים לפנות זמן בשביל שיחה. חיי המשפחה בימינו יכולים להיות כל כך עמוסים שקשה לפעמים למצוא זמן לשיחה בעלת משמעות. לא כדאי לנסות להגיד להורים שאנחנו רוצים לעבור לטבעונות בזמן שהם עסוקים או ממהרים, בזמן שאנחנו יושבים ורואים טלויזיה, או בזמן ארוחה שכוללת בשר. למה לא לבקש מהם קצת זמן איכות ביחד?
בשיחה, נשתף אותם בסיבות שבגללן אנחנו רוצים לעבור לטבעונות. לאחר מכן נקשיב בסבלנות לדאגות של ההורים, אם יש כאלו. אם נתייחס בכבוד לדאגות שלהם, יגבר הסיכוי שהם יתייחסו בכבוד לדברים שאנחנו אומרים.
יש הורים שפוחדים שאם הבן או הבת שלהם לא יאכלו בשר זה יפגע בבריאות שלהם. כדאי לבוא לשיחה לאחר שקראנו מידע על טבעונות ובריאות, ולהסביר להם איך אנחנו מתכוונים לדאוג לבריאות שלנו. הורים אחרים חוששים ששינוי הרגלי התזונה שלנו יפיל עליהם עוד עבודה. נסביר להם שאנחנו מוכנים לעזור בכל עבודה נוספת שהתזונה החדשה שלנו תיצור, כמו קניות ובישולים. כך גדול יותר הסיכוי שהם יבינו שזו החלטה בוגרת, שחשובה לנו, והם לא יתייחסו אליה כאל איזשהו "מרד נעורים" או התלהבות חולפת. נראה להם שאנחנו מוכנים להשקיע בשביל לממש את ההחלטה הזו, ונסביר שאנחנו מוכנים לכך מכיוון שזו החלטה שחשובה לנו מאוד. לכן אנו גם מבקשים שהם יכבדו את ההחלטה שלנו.

* לדבר עם ההורים אלו מאכלים ארצה לאכול. לקנות ספר בישול או להדפיס מתכונים טבעוניים מהאינטרנט. להכין רשימת קניות.
* לקחת עלי לפחות חלק מהעבודה הנוספת שהתזונה החדשה שלי יוצרת – הכנת אוכל, שטיפת כלים. חסכנו עבודה להורים – חסכנו ויכוחים איתם על הטבעונות!
בנוסף, נשתף אותם במידע שיש לנו על כך שטבעונות וצמחונות היא דבר נפוץ. נספר להם שכ-15% מאוכלוסיית ישראל הם צמחונים או טבעונים, כולל הרבה בני נוער וילדים, וניתן להם שמות של טבעונים וצמחונים מפורסמים. ההורים עשויים להרגיש בנוח יותר אם הם ידעו שכמה מהמוחות הגדולים ביותר שהיו אי-פעם בעולם הגיעו לאותה מסקנה שאנחנו הגענו אליה. אלברט איינשטיין, לאונרדו דה-ונצי, מהטמה גנדי ופול מקרטני – כולם צמחונים. אנחנו בחברה טובה!
ככל שנעשה יותר עבודת הכנה מראש לשיחה, היא תלך טוב יותר. בעיקר כדאי לנסח לעצמינו מראש באופן בהיר וספציפי את הסיבות שבגללן אנחנו רוצים להיות טבעונים, ואת הגורמים שהביאו אותנו לחשוב על זה. אולי נרצה לרשום לעצמנו את מה שחשבנו עליו. נהיה ברורים עם עצמנו, כדי שנוכל להיות ברורים בשיחה עם ההורים.
אם לאחר השיחה ההורים עדיין יביעו התנגדות, ננסה להבין את הסיבות להתנגדות שלהם ולפתור אותן, בעזרת העצות השונות שמופיעות באתר הזה. ניתן גם לבקש מאנונימוס לשלוח הביתה את המכתב להורים לנוער צמחוני.
שלא יהיה בלבול: מטרת השיחה עם ההורים היא לא להפוך אותם לטבעונים, אלא לגרום להם להבין את הסיבות שלנו ולכבד אותן. כלומר, לעזור להם להבין שהחלטה להפסיק לאכול בשר היא החלטה שמביעה בגרות ואחריות, החלטה שעומדת מאחוריה מחשבה רצינית, ושאפילו תגרום לי להיות בריא יותר (כן, הורים אוהבים מילים כאלו כמו "בגרות", “אחריות” "רצינות" ו"בריאות"… אז למה לא לעשות להם קצת הרגשה טובה?)