האם הטבעונות שלי תהפוך לאישיו?

יש לי חברה ששומרת כשרות, וכל פעם שמישהו אוכל משהו לא כשר לידה אז הם מתווכחים. לפעמים גם חברים אחרים מקניטים אותה: “אולי את רוצה קצת שרימפס?”. אם אפסיק לאכול בשר, אני עלול/ה להפוך להיות כמוה עם הטבעונות שלי? אימא'לה!

 מה שאני אוכל/ת ומה שאני לא אוכל/ת יהפכו לנושא לשיחה ולהתעסקות רק אם אבחר להפוך אותם לכאלה. אולי ארצה להכריז בקול גדול ש"גיליתי את האור" ומהיום אני טבעוני/ת, להסביר בכל הזדמנות למה אני לא רוצה לפגוע בחיות, ולנסות לשכנע אחרים ללכת גם כן בדרך הנכונה. לעומת זאת, אפשר גם לבחור לא להפוך את הטבעונות לאישיו. לספר לחברים על הבחירה שלי, ואם אני רוצה אז גם לשתף אותם בסיבות בגללן בחרתי בכך. אבל לא ללכת לכל מקום עם שלט שאומר "אני טבעוני/ת!". הבחירה אם להפוך את זה לנושא שיחה בין החברים או לא נמצאת בידיים שלי, לפי מה שמתאים לי, נראה לי נכון ויעשה לי טוב.

want meatיש גם אנשים שקשה להם לקבל את מה ששונה מהם. יכול להיות שהם לא רוצים לחשוב על המשמעות של אכילת בשר, ועל בעלי-החיים שסובלים במשקים, כי אחרת הם יבינו שהדבר המוסרי יותר הוא להפסיק לאכול חיות. כאשר יש מישהו או מישהי טבעוני/ת לידם, זה מכריח אותם לחשוב על כך שחתיכת הבשר הזו היתה פעם בעל-חיים נושם ומרגיש. במקום להתמודד עם זה באופן אמיתי, הם מעירים כל מיני הערות טפשיות.
בדרך-כלל, אם נאמר לאנשים הללו שאין לנו כוונה לנסות להפוך גם אותם לטבעונים, אם לא ננסה להתווכח איתם, אז זה יהיה סוף הדיון. אפשר גם לאמץ תשובה קבועה וקצרה שתמנע גלישה לויכוח. למשל: "אני לא רוצה לאכול בשר, יש לך בעיה עם זה? לי אין בעיה עם מה שאתה אוכל או לא אוכל.”
יכול גם להיות שייקח לחברים קצת זמן להתרגל, ובהתחלה יהיה צריך לסלוח להם על קצת הערות "אינטיליגנטיות". והרי אלו הערות שבדרך-כלל מכסות על סקרנות ועל נסיון להתמודד עם האמת המוסרית שאנחנו מציבים בפניהם. כל השינויים החברתיים החשובים לאורך ההיסטוריה התחילו באנשים שהיה להם אומץ לנהוג אחרת מהשאר, ולהסתכל למציאות בעיניים. כך היה במאבק למען דמוקרטיה, בשיחרור העבדים השחורים בארה”ב, ובמאבק למען זכויות הנשים. כדי להיות בין הראשונים שהולכים בדרך הטבעונות, צריך אכפתיות גבוהה ורצון אמיתי לעצור את ההתעללות בבעלי-חיים – תכונות שלא לכל האנשים יש אותן.

ההחלטה להיפטר מבשר עשויה גם להביא לתגובות חיוביות מהחברה, כגון פידבקים ומחמאות על האכפתיות שאנחנו מפגינים בכך.
בסקר שנערך בישראל בקרב 1,493 צמחונים וטבעונים, נשאלו הנסקרים כיצד אנשים קרובים אליהם (חברים, קולגות) קיבלו את ההחלטה שלהם לשנות את התזונה. שיעור הנסקרים שקיבלו תגובות חיוביות על ההחלטה (40%) היה כמעט כפול משיעור הנסקרים שקיבלו על כך תגובות שליליות (23%). אצל שאר הנסקרים התגובה החברתית היתה נייטרלית.

baner cow 720