
(מתוך אתר חברת "זוגלובק", חברה שמבינה דבר או שניים בבשר. לא היינו יכולים לנסח את זה טוב יותר…)
אם נבחר לכלול דאגה לבעלי-חיים בתפריט שלנו, זה לא אומר שנצטרך להוציא ממנו את הטעמים ה"בשריים" שאנחנו אוהבים. שוק מקבילֵי-הבשר והחלב – גירסאות מהצומח למאכלים אלו – הולך וגדל בקצב מהיר, וכיום כבר יש מקביל צמחוני או טבעוני כמעט לכל מאכל מהחי. כך אפשר לבחור בתזונה שנהיה שלמים איתה מבחינה מצפונית, ולהמשיך ולהנות מהטעמים שהתרגלנו אליהם.
מקבילי-הבשר והחלב הם לא רק טעימים – הם דלים מאוד בשומן רווי ובכולסטרול, חלקם מעושרים בויטמינים ומינרליים חיוניים, והם עשירים בחלבון מהצומח (בריא יותר מחלבון מהחי ומקטין את הסיכון למחלות לב).
ניתן למצוא מקבילי-בשר לקנייה כמעט בכל מכולת, במקררי הקפואים (הידעתם שכמות השניצלים הצמחיים הנמכרים בישראל כמעט זהה לכמות השניצלים הבשריים?). בסופרמרקטים יש מגוון גדול יותר מאשר במכולות, ובחנויות טבע יש סוגים נוספים שאין בסופרמרקט, והרבה מקבילי-חלב. אפשר לאכול אותם גם במסעדות, או להכין מתכונים ביתיים – שמבוססים על מוצרים בסיסיים כמו טחון מהצומח, חלבון סויה או סייטן, שיש להם מרקם בשרי (ואת הביצים בכלל לא צריך ברוב המתכונים!).
הטעם של הגירסאות השונות לאותו מאכל (למשל הנקניקיות של טבעול ושל זוגלובק טבע) שונה במקצת אחת מהשניה. כדאי לנסות כמה סוגים עד שנמצא את זה שהכי טעים לנו. מומלץ גם לשחק עם התיבול או עם צורת ההכנה: למשל, חימום במיקרוגל ייצא בוודאי טעים פחות מאשר חימום בתנור, טיגון במחבת או צליה על גריל.
אפשר לעשות "מסע טעימות" במסעדות שמגישות המבורגרים צמחוניים ולמצוא את המשובח ביותר. וכמובן, לנסות את המגוון הגדול של המתכונים הקיימים.
המגוון של מקבילי-בשר שניתן לקנות ושניתן להזמין במסעדות הולך וגדל כל הזמן, מכיוון שהפופולריות של תזונה טבעונית הולכת וגדלה. יותר ויותר אנשים מעדיפים לאכול פחות מזון מהחי ויותר מזון מהצומח, או מוציאים את החיות מהצלחת לגמרי. כדי למצוא את עצמכם בעולם החדש והגדול של מקבילי-בשר, ולבדוק מה מכל המגוון הקיים מתאים וטעים לכם, כאן תמצאו רשימות של מקבילי בשר לקנייה, לאכול בחוץ, ומתכונים. בתיאבון!

האם יכול להיות, שאנשים שאומרים שהטעם של גירסאות צמחוניות למאכלים בשריים הוא "לא אותו הדבר", מחליטים מה לחשוב עוד לפני שהם טועמים? חגי כהן נתן לאנשים שהכי מבינים בבשר – קצבים – לטעום נקניק טופו. הוא לא גילה להם שזה מוצר צמחוני לגמרי. הקצבים היו משוכנעים לחלוטין שמדובר על נקניק בשרי.
בין התגובות: “מעולה, פשוט מעולה"; “טעים חבל על הזמן"; "טעם של בשר באמת. מה, זה צמחוני?"; ו""עוד אחד! זה טעים!".
צפו בסרטון של "סקר הקצביות" וקיראו את עדותו של חגי כהן