ההורים שלי, הם לא מבינים כלום. במקום להתייחס ברצינות, ולהבין שזה משהו חשוב לי, הם אומרים שכל העניין הזה של צמחונות זה שטויות, ושזה עוד מעט יעבור לי. זה מעצבן!
יכול להיות שההורים יתקשו להבין את ההחלטה שלנו. הם עלולים להתייחס אליה כאילו היא בסך הכל ביטוי למרד נעורים. החלטה של אדם צעיר להימנע מאכילת מוצרים כאלה או אחרים נתפסת בעיני הדור המבוגר באורח אוטומטי, כמעט, בתור שיגעון סתמי, אולי השפעה של אופנה חולפת; הרי הנערים נתפסים לאופנות שונות בלבוש, במוסיקה, בסגנון הדיבור. הורים הניצבים מול נער המכריז: "מהיום – די לבשר!" תופסים הכרזה זו כאקט ילדותי של מחאה (ולא חשוב נגד מה בדיוק). מבחינתם, הפה הילדותי סגור ב"לא רוצה!" המוכר היטב מימי ה"אם לא תאכלי את הדייסה לא תגדלי!". לפעמים הם לא מסוגלים לראות שההתנגדות לאכילת בעלי-חיים היא חלק מתפיסת-עולם בעלת משמעות.

אולי הם אפילו יגיבו כאילו זו החלטה שמכוונת נגדם(!). אפשר להבין את זה. בעולמם של ההורים, "עוף" או "בשר" הם מובן-מאליו יומיומי: סחורות הצומחות על מדפי הסופרמרקט, דברים שבית-גידולם הטבעי הוא הפריזר, שמשמעותם הפשוטה והמיידית היא אוכל, בריאות, תיאבון, חמימות משפחתית, אווירת חג, תרבות, מסורת. בעיניהם, מדובר בסך הכל ב"מוצר צריכה". כאשר הילד/ה שלך בא/ה פתאום עם ההצהרה ש"עוף" זה לא מוצר, אלא בעל-חיים שחי ונשם והרגיש כאב, ההורים עלולים להרגיש שמדובר פה בביקורת אישית עליהם.
כדי שזה לא יקרה, כדאי לא לנסות להפוך את ההורים גם כן לצמחונים. בשלב ראשון, נסתפק בכך שהם יקבלו את הצמחונות שלנו ויתייחסו אליה בכבוד. על מנת להראות להורים שהצמחונות היא בחירה רצינית, הראויה ליחס רציני, צריך להראות להם שאנחנו מוכנים להשקיע בשביל לממש את הבחירה שלנו. ההשקעה שתידרש מאיתנו עשויה להיות בהקפדה על תזונה בריאה ובעזרה בבית בהכנת האוכל. כדאי גם להושיב את ההורים לשיחה רצינית שבה נסביר להם את הסיבות לרצון להפסיק לאכול חיות.
יכול גם להיות, שההורים יתייחסו בספקנות או אפילו בזלזול למידע שנספר להם על פגיעה בבעלי-חיים בתעשיית הבשר, או על היתרונות הבריאותיים של צמחונות. הסברים מפינו על הנושאים האלו עלולים להיות לא מספקים ("ממתי הפכת למומחה לחקלאות?!"). לכן כדאי להביא להם לקרוא מקורות מכובדים ומהימנים בנושא, כמו הדו"חות החקלאיים של "אנונימוס", הספר "שחרור בעלי-החיים" וחומר אמין על תזונה צמחונית ובריאות.
בקרב הדור הצעיר בישראל וברחבי העולם, צמחונות הולכת ונעשית יותר ויותר פופולרית. אבל בשביל חלק מהמבוגרים, זה רעיון חדש ואפילו "מוזר". אין ברירה, צריך להסביר להם לאט, להביא להם הוכחות מדעיות, ולהראות להם שאנחנו רציניים. בסופו של דבר אפילו הם יבינו.
קיראו עוד: אמאבא, מהיום אנ'לא אוכלת בשר!

"אני אגיד לך על מה אני עליתי רק לאחרונה, וזאת "תיאוריה" שאני מתחילה להפיץ ממש בימים אלו:
מבוגרים, זה לא סוד שהם סגורים. אפילו ממש סגורים. הם פיתחו לעצמם כל חייהם הארוכים הרגלים מסויימים, וכיוון שקשה לשנות הרגלים, זה כבר לא משנה להם אם זה נכון או לא נכון. הם התרגלו ללכת בדרך מסויימת, אז הם ימשיכו ללכת בה. מעטים יהיו המבוגרים שינסו ללכת אחרת, אבל אני לא אומרת שאין כאלו.
הצעירים של היום הם דור הרבה יותר פתוח. כיום אנחנו מודעים לכל כך הרבה תפיסות עולם שונות, אנחנו לומדים להטיל ספק במה שמוצע לפנינו ולא מאמינים לכל דבר. אנחנו נוער חושב, חכם, לא פראייר. אנחנו לא נאכל את האוכל שהמבוגרים מבשלים לנו, כי אם נשאל מה הוא מכיל, ורק אז נראה אם זה מתאים לנו לאכול אותו.
אז אנחנו לא מקבלים את הפאקים שיש בעולם הזה, שמנוהל ע"י המבוגרים. אנחנו, כבר בגיל נורא צעיר, מתחנכים או מחנכים את עצמנו להיות בני אדם אכפתיים.
אנחנו, הצעירים בעלי הראש הפתוח, רואים את הטעויות שעשו המבוגרים, ואנחנו לומדים מהן! זה מתחיל בזה שאנחנו הופכים לצמחונים וטבעונים, שהרי רוב הצמחוטבעונים הם בני נוער או צעירים בני 20+. אנחנו גדלים להיות מבוגרים שישרישו את הערכים האלו בילדים שלנו. ואנחנו גדלים להיות המבוגרים שימשיכו את השלטון במדינה. אנחנו נשנה את העולם!”