ירקות מכילים ויטמינים ומינרלים שנחוצים לגוף. גם בשר מכיל חלק מהרכיבים התזונתיים הללו. הצרה עם בשר היא שאנחנו מקבלים את הדברים הטובים הללו בעסקת חבילה יחד עם מלא כולסטרול ושומן רווי, ועם השאריות של כל מה שמלעיטים בו את החיות: הורמונים, אנטיביוטיקה, ואפילו פסולת. אז מה עושים אם הרעיון להכניס לגוף חומרים מסרטנים, כלומר לאכול בשר, הוא לא מפתה במיוחד – אבל גם חסה וגזר הם לא הרבה יותר מפתים?

התשובה הפשוטה היא שיש מזונות רבים נוספים מהצומח, מלבד ירקות, שמכילים את הויטמינים והמינרלים החיוניים. במקרים רבים הם עשירים ברכיבים הללו יותר מאשר בשר. ובניגוד לבשר, כאשר מכניסים את הדברים הטובים הללו לגוף אתה לא מכניס יחד איתם גם שומן רווי ושאריות אנטיביוטיקה.
ברזל, סידן, ויטמינים מקבוצת B, וכל שאר הויטמינים והמינרליים החיוניים לגוף (וגם חלבון!) נמצאים גם בפירות, בקטניות (חומוס, פלאפל, עדשים, שעועית, וכו'), באגוזים ובזרעים (גרעיני חמניה, שקדים, פיסטוקים…), בדגנים מלאים (למשל אורז מלא ופסטה ולחם מקמח מלא), במוצרי סויה, בטחינה, בחמאת בוטנים ועוד. בין אם אנחנו אוכלי-בשר, חצי-צמחונים או צמחונים, מומלץ לבדוק מה אוכלים ולוודא שאנחנו מקבלים את כל מה שנחוץ לגופנו. מידע נוסף ניתן למצוא כאן וכאן.
התנזרות מירקות היא תופעה שמתרחשת במשפחות הכי טובות… (בעיקר בכאלו שבהן ההורים הכריחו את הילדים לאכול ירק: “אם לא תאכל את המלפפון לא תקבל קינוח!”). זה חבל, כי יש מלא דברים טעימים שאפשר לעשות מירקות. אבל גם אם אנחנו סרבני ירקות אדוקים, אנחנו יכולים לפחות לתרום לבריאות של גופנו על-ידי כך שנפסיק להכניס לתוכו את השומן הרווי, הכולסטרול ושאריות האנטיביוטיקה וההורמונים שיש במוצרי הבשר.

במילים אחרות, יש כל כך הרבה סוגי ירקות – שחלקם אנחנו לא מכירים או לא רגילים לחשוב עליהם כ”ירק” – שגם מי שלא אוהב לאכול כרוב ומלפפון יכול לאכול מספיק ירקות. ויש מאות דרכים להכין ירקות, ואלפי שילובים אפשריים שלהם עם מאכלים אחרים, כך שכל אחד יכול למצוא את מה שטעים לו.
אם תרצו עצות כיצד להגדיל את צריכת הירקות שלכם וכך לשפר את בריאותכם (מומלץ גם לאוכלי בשר!), הכנו דף של עצות לשונאי-ירקות איך להסתדר איתם ואיך למצוא ירקות שכן תאהבו לאכול. אבל בין כך ובין כך, הימנעות מירקות אינה סיבה להמשיך להרעיל את גופנו בבשר.זנת כיתוב