האם באמת יש שפע ומגוון כל כך גדולים של אוכל טבעוני?
ישנן שתי דרכים לחדש את התפריט ולהפוך אותו לטבעוני יותר, או לטבעוני לגמרי: אחת היא להוציא את המנה הבשרית מהצלחת, ולהמשיך לאכול רק את מה שהיה ליַדה. השניה היא להפוך את שיפור התזונה למסע מהנה ומרתק של גילוי מוצרים חדשים, מתכונים בלתי מוכרים, מעדנים מהצומח של עדות ועמים שונים, מסעדות משובחות, ועוד טעמים שטרם הכרנו.
אמנם, כבר כיום התזונה שלנו היא ברובה צמחונית, ובשר מהווה – גם אצל הקרניבורים הכי גדולים – רק חלק קטן מכלל הדברים שאנחנו אוכלים כל יום. חלב וביצים מהווים עוד חלק מוגבל מהתזונה. כלומר, אם נבדוק כמה מאכלים מהצומח יש בתפריט היומיומי שלנו, נגלה בדר"כ שאנחנו כבר לפחות חצי טבעונים! יחד עם זאת, ניתן להפוך את ניקוי התפריט מבעלי-חיים להרפתקה גסטרונומית. הנה הצעה לאתרים שכדאי לבקר בהם בטיול בעולם התזונה המשוחרר מבשר (הקליקו על התמונה של כל אחד לפירוט). נמצא בטיול הזה מאכלים שאנחנו כבר רגילים ואוהבים לאכול, כאלו שאנחנו מכירים אבל אולי לא שמנו לב לקיומם, ומאכלים חדשים. הכינו את בלוטות הטעם – הדרך לגן-עדן רצופה ארוחות טובות.
כבר יש בבית
במכולת או בסופרמרקט
אצא לי השוקה
בחזרה ל(חנות ה)טבע
לגלות ארצות חדשות – מכולות אתניות
לאכול בחוץ
לטייל עם העכבר
הדיעה הקדומה שמתייחסת לטבעונות כאל צעד של ויתור על הנאות, נובעת מחשיבה על השינוי בעיקר כהוצאת המוצרים מהחי מהתפריט, ולכן צמצום של מבחר המאכלים שאנו אוכלים. ההיפך הוא הנכון. מי שעוברים לטבעונות נהנים בדרך-כלל משפע גדול יותר מאשר במנהגי האכילה הקודמים שלהם. הסיבה לכך היא שההשתחררות ממוצרי התעללות כרוכה גם בראייה חדשה של עולם התזונה ומנהגי האכילה, ומביאה איתה רצון לנסות ולגלות מאכלים חדשים.
ניתן להחליט, במסע שלנו לטבעונות, לקנות בכל שבוע לפחות מוצר אחד חדש או לנסות לפחות מתכון אחד שלא הכרנו קודם. המבחר הוא רחב כל-כך, שאם נרצה נוכל לנסות מאכל חדש אפילו בכל יום. הפחתה או סילוק של מוצרים מהחי מהתפריט הם צעדים שמביעים דאגה לעולם ודאגה לבריאות שלנו, אבל הם לא רק זה: הם גם הזדמנות למסע קולינרי מרתק. הם יכולים לפתוח לנו שער לעולם תזונה חדש, רב-גוני, טעים ועשיר.
רגע, רגע. אבל מה אם אני בררן/ית באוכל ולא ואהב/ת לנסות כל מיני דברים מוזרים וחדשים? >>>