טופו? קינואה? במיה? טבעונים אמורים לאכול את כל הדברים המוזרים האלה?
המטבח הטבעוני מכיל חידושים קולינריים רבים, אבל כולל בתוכו גם שפע של מאכלים מוכרים ונפוצים. כבר היום רובנו אוכלים המון מזון מהצומח – שמהווה את חלק גדול מהתזונה היומיומית של כולנו, אפילו את רובה. כן – גם של אוכלי בשר מושבעים. כשחושבים על המילה "טבעוני" אולי עולים בראש מאכלים יוצאי-דופן, אבל למעשה רוב המוצרים על מדפי הסופרמרקט ורוב המתכונים בספרי מתכונים הם נטולי-בשר, והרבה מאוד מהם לא כוללים גם ביצים או חלב.
הנה דרך בת ארבעה צעדים כדי לאכול אפילו 100% של תפריט נקי מהתעללות, ובכל זאת לא לאכול שום דבר "מוזר", גם עבור אנשים שלא יודעים איפה המדף של הקינואה בסופרמרקט, ולא רוצים לדעת:
1. נכין לעצמינו רשימה של המוצרים והמתכונים שאנחנו כבר אוהבים לאכול, ואין בהם בכלל בעלי-חיים או מוצרים שהופקו מגופם. אפשר לעשות רישום של כל המאכלים הללו שאכלנו במשך שבוע, לפתוח ארונות ולהסתכל למה מהדברים שיש שם לא היה פעם פרצוף, ולסמן דפים בספרי מתכונים או באתרי מתכונים. אולי נופתע לגלות עד כמה ארוכה תהיה הרשימה שתצא לנו.
2. נמצא מתכונים לא-מוכרים, שמשתמשים בשילובים חדשים של רכיבים מוכרים ואהובים. יש אלפים כאלו. בישראל זה קל במיוחד – כי האוכלוסיה שלה היא שילוב של תרבויות, שכל אחת מהן הביאה את המאכלים שלה: החל מהמטבחים המרוקאי והערבי, דרך מאכלים מרכז-ארופאיים ועד מתכונים הודיים ותאילנדיים.

3. בשלב הבא נרשום לעצמינו את כל המנות שאפשר להוריד מהן את הרכיב הלא-טבעוני, והן יישארו טעימות.
4. ולסיום, נמצא לאילו מהמאכלים הבשריים והחלביים האהובים יש מקבילים מהצומח – גירסאות טעימות באותה מידה אבל ללא כולסטרול, שומן רווי או כימיקלים שונים שמלעיטים בהם את החיות במשקים מתועשים.
אפשר להיות טבעוני שבע גם מבלי לדעת איך מבטאים את המילה "טופו". בתיאבון!